Bidden, een vorm van hulp vragen

Wanneer je jezelf in onzekerheid bevindt en op zoek bent naar antwoorden, weet dan dat je altijd om hulp kan vragen door te bidden. Het is als een persoonlijk gesprek met iets groters dan jezelf, waarbij je openlijk je hart deelt en om hulp vraagt.

Er zijn momenten in het leven dat je er zonder hulp niet meer uitkomt. ­Je overweegt om bij familie of kennissen hulp te vragen maar je bent bang dat ze jouw situatie toch niet goed kunnen begrijpen. Zou bidden of gewoon je gedachten naar boven richten in zo’n geval zin hebben? Uit eigen ervaring zeg ik: ‘Ja, probeer het eens.’ Als er voor jouw probleem een oplossing is, dan komt die er heus wel. De hulp kan natuurlijk nog wel even op zich laten wachten. Niet voor alles is direct een pasklaar antwoord of oplossing te geven. Mogelijk komt de oplossing in een andere vorm dan je verwacht had. Hulp kan op verschillende manieren komen. Je krijgt soms hulp uit een onverwachtse hoek.

De geesteswereld is meestal zeer attent. Vrienden uit de geest staan je altijd terzijde, waar je je ook bevindt of in wat voor een situatie je ook zit. Je gedachten kunnen telepa­thisch/helder horend door hen worden opgevangen. Zij kijken mee wat goed voor ons is. Zij staan meestal neutraler tegenover het probleem dan wij. Zij staan door huidige (fami­lie)banden of door vorige levens met jou in contact. Zij zijn ongelooflijk blij als ze je kunnen bereiken en ergens mee mogen helpen.

Hoe kun je hulp of een boodschap verwachten? Je kunt bijvoor­beeld tijdens het lezen van een boek een antwoord op je vraag krijgen. Het moment hiervoor wordt meestal goed gekozen. De gedachte die je dan opeens uit het niets krijgt zijn heel duidelijk. Je begrijpt de informatie direct.  Je kunt ook in de ochtenduren een speciale droom krijgen met een boodschap. Die boodschap kan in symbolen verhuld zijn. In het begin begrijp je de symbo­len niet, maar later op de dag begrijp je ineens wat er wordt bedoeld. Soms sturen zij een bekende van je naar je toe. Juist die persoon die even ‘toevallig’ langskomt reikt je de oplos­sing van jouw probleem aan. Het is niet verstandig om voor al te materialistische proble­men hulp te vragen. Het is natuurlijk wat anders als je niet meer in staat bent om eten en kleren voor je kinderen te kopen. Hier zou ik juist een beetje steun voor vragen. 

Ik merk dat veel mensen geneigd zijn om egoïstische vragen te stellen. Ze bidden teveel voor zichzelf. Met zo’n levenshouding heeft het niet veel zin om te bidden. Je gebeden hebben meer effect als de verzoekjes een sociaal karakter hebben,. Deze gedachten zijn lichter en bereiken makkelijk de hogere sferen. Egoïstische en boosaardige gedachten blijven meer in je eigen buurt hangen. Je gebed moet gericht zijn op het belang van iedereen. Je wens wordt dan, als het mogelijk is, veel sneller verhoord. Soms vinden zij dat het beter is om je eigen problemen op te lossen. Door je problemen zelf aan te pakken leer je het meest. Het is wel een pijnlijke en vaak steile weg. Maar lukt het je en kom je er op eigen kracht uit, dan heb je wel een ‘diplomaatje’ erbij gehaald en dit voelt maar al te goed. Bidden en om hulp vragen is de moeite waard om uit te proberen. Laat je kerkelijk verleden niet teveel meespelen maar geef het bidden weer een kans. Je kunt in wezen overal hulp voor vragen. Zolang de vraag zuiver is, is de kans groot dat je hulpvraag verhoord wordt.

Heb je vragen over jouw levenspad en ben je geïnteresseerd in een paranormaal consult? Neem gerust contact met me op, ik help je graag.

Plaats een reactie