Karmisch Worden Aangetrokken


Karma, de universele wet van oorzaak en gevolg, speelt een essentiële rol in de spirituele dynamiek van ons leven. Soms worden we karmisch naar bepaalde individuen getrokken, niet door toeval, maar door de diep gewortelde banden van ons verleden. Deze karmische aantrekkingskracht is een krachtig teken van zielsverwantschap en een herinnering aan onopgeloste lessen die we samen moeten doorlopen. Het is in deze herkenning van ons gedeelde karmische pad dat we de diepere spirituele redenen kunnen vinden voor de onverklaarbare aantrekkingskracht die ons naar elkaar toe brengt.

Heb je wel eens meegemaakt dat op hele subtiele, maar wel heel indringende wijze naar iemand werd toegetrokken. Waarbij je in het begin jezelf wel eens afvroeg: wat ben ik in hemelsnaam aan het doen? Waar ben ik mee bezig? Waarom sta ik zo graag bij hem of haar in de buurt of wil ik heel graag de aandacht hebben? Je weet niet hoe snel je bij die persoon in de buurt moet komen. Dit kan je ook verliefdheid noemen, maar ik heb het meer over de achtergronden achter die gevoelens.

Soms worden we karmisch aangetrokken tot mensen die ons uitdagen, ons helen, en ons helpen te groeien

Hoe kan je in hemelsnaam op iemand verliefd worden die je een maand geleden eigenlijk helemaal niet zag zitten, of zelfs bijzonder irritant vond? Dit zijn merkwaardig situaties, die we allemaal wel eens mee gemaakt zullen (moeten) hebben. Dit kan het begin zijn van een belangrijke vriendschap, relatie of contact. Het mooiste is natuurlijk als je tot iemand aangetrokken voelt, waarbij je je goed voelt, waar je wat betreft karakter goed bij past. Het wordt een heel stuk moeilijker als je tot iemand ‘aangetrokken’ wordt, die je aanvankelijk helemaal niet wilt en misschien helemaal niet ziet zitten. Dit zijn hele moeilijke momenten in het leven. Je weet niet wat de oorzaak hiervan is. Je voelt ‘iets’ maar je kunt het niet goed plaatsen. Het kan je leven flink op z’n kop zetten. Je kunt jezelf een beetje verscheurd gaan voelen. In de eerste weken van een contact/relatie voel je je onrustig. Andere contacten (kennissen) raken op de achtergrond. Jij wilt zo graag bij die persoon zijn. Je bent er helemaal op gericht. Sommige denken vrijwel de hele dag aan die persoon. Dit is niet eenvoudig. Je kunt soms je werk niet helemaal goed meer uitvoeren omdat die persoon helemaal in je hoofd (denken) is gekomen. Pas na enige tijd, als je bijvoorbeeld samen bent gaan wonen, zal dat gevoel iets veranderen. Als er meer duidelijkheid en structuur in je contact is gekomen, dan zal dat vreemde vaak knagende gevoel gaan afnemen. Ga maar eens bij jezelf na hoe in het verleden dergelijke contacten zich ontwikkelden en vooral hoe je je daar bij gevoeld hebt.

Je kunt je dus zowel op mensen waar je in het begin volledig achterstaat aangetrokken voelen, als naar personen toegetrokken worden die je in het begin helemaal niet ziet zitten of nooit echt blij mee zult zijn. Je hoort wel eens van mensen die al in de eerste maanden van hun huwelijk van binnen (innerlijk) wisten: dit zal nooit echt wat worden. In beide gevallen werkt dezelfde ‘wet’, de wet van oorzaak en gevolg (karma). Belangrijke contacten (ook korte contacten) zetten we in ons huidige leven (na diverse vorige levens) weer opnieuw voort. Dat betekent dat de één weer verder kan met z’n gezellige maatje en een ander het opnieuw zeer moeilijk zal krijgen met een veel minder plezierig contact. In beide gevallen maakt onze persoonlijke voorkeur niet uit. Dit soort zaken moeten lopen zoals ze moeten lopen.

In karma vinden we de spiegel van onze daden

Onze eigen ziel registreert wat er in vorige levens goed of fout ging, en uiteraard de vele mogelijkheden er tussenin. Onze ziel ‘dwingt’ als het ware dat we fouten moeten rechtzetten of gezamenlijk moeten leren. Het is natuurlijk niet zo dat mensen alleen vanwege ellende naar elkaar toe getrokken worden. Gelukkig kunnen veel mensen van elkaar genieten. Grote moeilijkheden vangen ze dan samen goed op. Je kunt overal en in diverse situaties aan iemand gekoppeld worden. Zelfs als je misschien al een relatie of huwelijk hebt. Dit is de reden waarom sommige mensen, die ondanks een heel gelukkig contact, niet meer verder kunnen om dat één van beide naar een andere persoon ‘toegetrokken’ wordt. Dit zijn voor ons onbegrijpelijk situaties. Als er een punt wordt gezet achter een slechte huwelijk, dan is het niet zo verwonderlijk dat die personen uit elkaar gaan. Maar ook zij kunnen pas uit elkaar gaan als hun levensprogramma dat toelaat. Je kunt bij iemand weg willen, maar dat kan bijvoorbeeld twee jaar te vroeg zijn. Geen eenvoudige kost om je in te verdiepen. Het is mij vaak opgevallen dat er wel degelijk rechtvaardigheid in het heelal is. Onze kijk op deze zaken is nog te simpel. We kunnen nog niet achter de schermen kijken. Dit zie ik als natuurlijke bescherming. We zouden zeker maanden van slag zijn als je mocht weten waarom nou juist die man of vrouw, dat kind(eren), kennis, collega (baas) je hebt ‘aangetrokken’.

Ook het uit elkaar gaan, kan met veel innerlijke zielenpijn gemoeid gaan. Het is net alsof enkele auradraadjes tussen jou en die andere persoon langzaam beginnen te ‘verbreken’ of beter gezegd minder krachtig aan elkaar trekken. Ik ga er namelijk van uit dat alle mensen in bepaalde mate te allen tijde met voor het gewone oog onzichtbare draadjes aan elkaar vastzitten. Honderden levens terug of straks honderden levens verder in de tijd dat maakt niet uit. Door de karmische verbindingen (oorzaak en gevolg door daden in vorige levens) worden we op een bepaald moment door die ‘draadjes’ aangetrokken. Voor de duidelijkheid de verbindingsdraadjes kunnen zowel aangetrokken worden als weer ‘losser’ worden gemaakt. Ik zou niet weten hoe je op een andere manier dit hele bijzonder proces onder woorden kan brengen. Het is belangrijk om eens over de diepte van dit thema na te denken of eventueel met een ander te bespreken. Vroeg of laat kom je hier persoonlijk mee in aanraking. In een ieder z’n leven veranderd veel. Contacten worden aangegaan en contacten vallen weer uiteen, zowel goedschiks als kwaadschiks. Het is niet eenvoudig als je je vriend(in) met een ander weg ziet lopen omdat dat is voorbestemd (denk aan iedereen z’n levensprogramma). Toch is er rechtvaardigheid in ons heelal. Iedereen krijgt exact datgene wat hij in het verleden zelf (of samen) in werking heeft gezet. Dit kan allemaal wel zo zijn maar het neemt niet weg dat het vreselijk slikken is als jou persoonlijk zoiets overkomt. Het is in iedere geval onzinnig om God, de Schepper of een natuurkracht enz. hier de schuld van te geven. Nogmaals: wij zetten zelfs van alles in werking.

Later wanneer als is rechtgezet, goed gemaakt en veel is geleerd, dan zitten we in de sferen van licht van gene zijde. Pas dan zal je beseffen waarom alles is gelopen zoals het is gelopen. Je zult daar dan ongelofelijk gelukkig zijn. De aardse strijd heb je overwonnen. Je zult ook je tweelingziel ontmoeten als die ook ‘klaar’ is. De meeste mensen hebben dan de wens om iets voor de aarde (de mensheid) terug te mogen doen. Dit zijn de personen die wij hoge astrale gidsen van gene zijde of hoge ingewijdenen noemen. Uiteindelijk herinnert karma ons eraan dat alles met alles verbonden is, dat elke ontmoeting en ervaring een kans biedt om ons karma te zuiveren en onze ziel te verheffen naar hogere niveaus van bewustzijn en vrijheid. Ik hoop dat je iets van dit moeilijke thema kunt opsteken. Wil je meer inzicht krijgen in de complexe relatie tussen karma en vrije wil? Ik nodig je uit om mijn boek te lezen: Jouw karma of vrije wil?

Plaats een reactie